تمام خبرها

به تاریخ 05/03/1400 روز چهار شنبه محصلان دانشکده انجنیری و استادان از پروژه های در حال ساخت بازدید به عمل آوردند.

جلسه دفاعیه پروجکت دیزاین دیپارتمنت سیول دانشکده انجنیری الیوم پنجشنبه مورخ 16/02/1400 در حضور داشت هیأت موظف دانشگاه هر یک احمد ضیاء برهانی رئیس دانشکده انجنیری، محمد شریف اکبری، عزت الله تیموری، معصومه احمدی ، احمد حسین سینا و استاد عرفان نماینده دانشکده کمپیوترساینس برگزار شد.

به تاریخ 1398/8/15 سال روان محصلین سمستر سوم دانشکده انجنیری دانشگاه گوهرشاد برای انجام کار ساحوی نقشه برداری برای درک بهتر مضمون سروی 1  در ناحیه ششم شهرک امید سبز شهر کابل کار های عملی نقشه برداری را اجرا نمودند.

در پرکتیک ساحوی متذکره  محصلین با کابررد ماشین لیول آشنایی کامل پیدا نموده و با کمک استاد رهنماء ساحه متذکره را نقشه برداری نمودند.

سمینار علمی تحت عنوان ” دریافت عمق یخبندان بخاطر محافظت نل های آبرسانی و دریناژ در افغانستان برگزار گردید. در این سمینار که به تاریخ ۲۰ سرطان ۱۳۹۶ تدویر یافت، شماری از استادان و دانشجویان پوهنحی انجنیری شرکت کرده بودند.

آزمایش تراکم: عبارتست از کاهش دادن حجم خاک در اثر خارج ساختن هوا با استفاده از اعمال نیرو. که در این حالت اصطکاک بین ذره ها بیشتر میشود و وزن واحد آن زیاد میشود.و این وزن، معیار تراکم خاک است.
تراکم به منظور افزایش مقاومت نیروی برشی است و کاهش نفوذپذیری، که این به علت این است که منافذ خاک کوچکتر میشود و در نتیجه عبور آب از این منافذ مشکل تر است.
عوامل موثر در تراکم خاک بستگی دارد به : 1- نوع خاک 2- انرژی 3- رطوبت
در این جا به نوع خاک اشاره شد. نحوه تراکم خاکها با توجه به مشخصات فیزیکی آن مختلف است. این خاکها عبارتنداز تراکم خاکهای غیر چسبنده و تراکم خاک‌های چسبنده.

آزمایش دانه‌بندی تلاشی است برای بدست آوردن توزیع اندازهٔ دانه‌ها در نمونهٔ خاک. خاكها را ميتوان از ديدگاه هاي متفاوتي مانند اندازه دانه ها يا جنس كاني ها يا از مقاومت و منشأ ايجاد آنها طبقه بندي نمود به طور كلي ميتوان گفت بسياري از خواص مكانيكي و فيزيكي خاك ها تابعي از جنس، شكل، اندازه و چگونگي توزيع اندازه دانه ها است. بر اين پايه، اساس رده بندي مهندسي خاكها، اندازه و خاصيت خميري آنها قرار داده شده است.

عموماً مقدار سلامپ کانکریت برای به دست آوردن میزان کارایی آن نیاز است، که نشانگر نسبت آب به سمنت کانکریت می‌باشد. اما چندین عامل دیگر نیز در کانکریت وجود دارد که در سلامپ آن تاثیر می‌گذارد؛ از جمله: نوع مواد مورد استفاده در کانکریت، روش‌های مخلوط کردن کانکریت، میزان مواد مورد استفاده، نوع و میزان سنگدانه‌ها و غیره.
برای آزمایش سلامپ از یک قالب که به شکل مخروط ناقص است استفاده می‌شود. قطر قاعده‌ی این مخروط ناقص، 20 سانتی‌متر و ارتفاع آن 30 سانتی‌متر است. کانکریت تازه به داخل این قالب ریخته می‌شود و سپس قالب را بر می‌دارند. مقدار افت و پایین آمدن کانکریت را اندازه ‌گیری می‌کنند و آن را میزان سلامپ کانکریت می‌نامند. این تست جز مضمون تکنالوژی کانکریت بوده که در سمستر چهارم و یا پنجم ارایه می گردد.

دانشجویان پوهنحی انجنیری به همرای تعدادی از استادان این پوهنحی، از پروژه‌ی در حال ساخت دانشگاه ابن سینا در شهرک امید سبز بازدید به عمل آوردند. در این بازدید علمی دانشجویان به صورت عملی با نحوه سیخ بندی پایه‌ها، تیرها، شیروال‌ها و هم‌چنین نحوه کانکریت ریزی و مراقبت از آن آشنا شدند. در این بازدید استادان ضمن پاسخ گویی به سوالات دانشجویان تأکید کردند، که پیروی از کد‌های ساختمانی از اصول اساسی انجنیری بوده که پایبندی به این اصول برای جامعه امنیت و زیبایی به ارمغان می آرود. در پاپان این بازدید دانشجویان از فابریکه کانکریت سازی نیز بازدید نموده و با نحوه ساختن کانکریت با مارک‌های مختلف آشنایی پیدا کردند.

سمینار علمی «نقش تحقیقات علمی در توسعه و شکوفایی افغانستان» با حضور شخصیت‌های علمی از جمله دکتر طاهرشاران، دکتر محمد جواد صالحی و دکتر باقر ذکی، پوهاند انجنیر لیان، استادان و دانشجویان در سالن کنفرانس دانشگاه گوهرشاد برگزار گردید.
در این سمینار -که روز سه شنبه 11 سرطان 1398 تدویر یافت- دکتر طاهر شاران رییس بورد اجرائیوی کمیسیون عالی انرژی اتمی، در ارتباط به نقش تحقیق در توسعه و پیشرفت کشورها، رابطۀ تحقیقات علمی و توسعه پایدار، وضعیت تحقیقات علمی در دانشگاه‌ها و همچنین راه‌کارها برای توسعه تحقیقات علمی در افغانستان صحبت نمود.

محصلین سمیستر هفتم دانشکده انجنیری از پروژه های درحال ساخت فابریکه سرم سازی و مرکز  اسناد و قباله جات  شهر کابل دیدن کردند. این دیدار که در آن، چندتن از استادان دانشکده انجنیری نیز حضور داشتند، به روز پنجشنبه ۲۱/۴/۱۳۹۷ انجام شد. فابریکه سرم سازی و مرکز  اسناد و قباله جات  شهر کابل، توسط ریاست تصدی بنایی وزارت شهرسازی و مسکن  درحال ساخت می باشد. در این بازدید، محصلین، با شیوه اجرای کار مثل سیخ بندی، قالب بندی و کانکریت ریزی آشنا شدند. در حین بازدید، آمرین پروژه به سؤالات محصلین جواب دادند.گفتنی است که دانشکده انجنیری  مؤسسه تحصیلات عالی گوهرشاد همواره سعی کرده است تا دانشجویان خود را از طریق بازدید از پروژه ها، با کارهای عملی بیشتر آشنا سازد.

11996
2024-05-10