سمینار علمی «نقش تحقیقات علمی در توسعه و شکوفایی افغانستان» با حضور شخصیت‌های علمی از جمله دکتر طاهرشاران، دکتر محمد جواد صالحی و دکتر باقر ذکی، پوهاند انجنیر لیان، استادان و دانشجویان در سالن کنفرانس دانشگاه گوهرشاد برگزار گردید.
در این سمینار -که روز سه شنبه 11 سرطان 1398 تدویر یافت- دکتر طاهر شاران رییس بورد اجرائیوی کمیسیون عالی انرژی اتمی، در ارتباط به نقش تحقیق در توسعه و پیشرفت کشورها، رابطۀ تحقیقات علمی و توسعه پایدار، وضعیت تحقیقات علمی در دانشگاه‌ها و همچنین راه‌کارها برای توسعه تحقیقات علمی در افغانستان صحبت نمود.

دکترمحمد جواد صالحی رییس دانشگاه گوهرشاد نیز در مورد چالش‏های تحقیقات علمی در افغانستان صحبت کرد و عدم احساس نیاز به تحقیقات علمی، عامیانه اندیشی، موانع قانونی و فساد را از جمله چالش‏‎‌های تحقیقات علمی در کشور عنوان نمود.
همچنین محمدباقر ذکی استاد دانشگاه و محقق برجسته کشور،ضمن اشاره به جایگاه تحقیقات علمی در نهادهای دولتی، وضعیت نهادی تحقیقات و ظرفیت انسانی و نوع تحقیقات انجام شده را در نهادهای دولتی غیر قابل قبول خواند.
گفتنی است که این سمینارعلمی با پرسش و پاسخ حاضرین و بازدید از نمایشگاه کتاب گوهرشاد اختتام یافت.