سمینار علمی تحت عنوان ” دریافت عمق یخبندان بخاطر محافظت نل های آبرسانی و دریناژ در افغانستان برگزار گردید. در این سمینار که به تاریخ ۲۰ سرطان ۱۳۹۶ تدویر یافت، شماری از استادان و دانشجویان پوهنحی انجنیری شرکت کرده بودند.

پوهاند انجنیر لیان معاون علمی –تدریسی مؤسسه تحصیلات عالی گوهرشاد، در این سمینار برآورد عمق یخبندان خاک با استفاده از داده های درجه حرارت هوا در فصل زمستان را مورد بررسی بحث و بررسی قرار داد.

وی ضمن اشاره بر اهمیت موضوع، گفت: نتایج بدست آمده در این تحقیق برای تمام ولایات افغانستان قابل استفاده است و اجراکنندگان به خاطر تمدید پایپ های آبرسانی و دریناژ در زمین، عمق کندن کاری را بیش تر از رقمی که در جدول (۱- دریافت متحول‏ها و نتیجه محاسبه عمق یخبندان در مراکز ولایات افغانستان) باید در نظر داشته باشند.

استادان همچنین علاوه کرد: اجراکنندگان باید از عایق‏های حرارتی که ضخامت آن نظر به عمق یخبندان تخمین می‏شود کار بگیرند تا از یخ بستن جریان آب در داخل پایپ‏ها و نل‏ها در ایام زمستان جلوگیری به عمل آید.

این سمینار علمی با پرسش و پاسخ از سوی دانشجویان و اشتراک کنندگان پایان یافت.