تمام خبرها

نمایشگاه «کتاب به جای دخانیات» در دانشگاه گوهرشاد گشایش یافت.
این نمایشگاه به تاریخ 28 ثور 1398 به ابتکار «کمی‌ته فرهنگی دانشگاه گوهرشاد» برای مدت سه روز در سالن کنفرانس این دانشگاه افتتاح گردید.
دکتر محمد جواد صالحی رییس دانشگاه گوهرشاد در صحبت‌های افتتاحیه‏ی خود کتاب را منبع تغییر در جامعه خواند و افزود: «همه چیز مولود علم است. تا علم در جامعه پا نگیرد امکان ندارد که رشد کنیم.»
وی تحولات اجتماعی را زاده‏ی علم و آگاهی دانست و گفت: «تما‏می‌‏جنبش‌های اجتماعی از آگاهی شروع شده است. آگاهی مرحله‏ی اول هرگونه تغییر است. در مرحله‏ی دوم این آگاهی به یک حرکت و سازماندهی و عمل تبدیل ‏می‌‏شود.»
به گفته‏ی داکتر صالحی، «هرگونه حرکت اجتماعی از چهارمرحله عبور ‏می‌‏کند تا موجب تغییر و تحول بنیادی در جامعه ‏ ‏شود. مهم‏ترین تغییری که عصر جدید را از عصر قدیم متمایز ‏می‌‏سازد، جنبش آگاهی و خردورزی است.»
داکتر صالحی همچنین کتاب را مبنای هرگونه تغییر خواند و افزود که هر نوع تغییری از کتاب شروع ‏می‌‏شود؛ زیرا کتاب منبع اصلی آگاهی است و ما اگر بخواهیم تغییری را در جامعه به وجود آوریم باید به کتاب مراجعه نماییم و فرهنگ مطالعه و کتابخوانی را بهبود بخشیم.
سیدآقا حسین فاضل سانچارکی معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز از سخنرانان دیگر این محفل بود. وی ضمن تقدیر از هرگونه ابتکار فرهنگی، تلاش در جهت ترویج فرهنگ مطالعه را وظیفه‏ی همه دانست و گفت: ما باید مطالعه را تبدیل به عادت کنیم.
سانچارکی همچنین با نقد برخی از ناشران، اظهار داشت که بعضی از ناشران کتاب‌هایی را به نشر ‏می‌‏رسانند که با فرهنگ ملی ما در تضاد و مغایرت ‏می‌‏باشند. از این جهت از تمام ناشران تقاضامندیم که کتاب‌هایی را که افراط‏گرایی ویا مسایل قومی‌، سمتی و لسانی‏ و فاصله‌های اجتماعی را دامن ‏می‌‏زنند نشر نکنند. کتاب‌هایی را به نشر برسانند که منبع آگاهی و همبستگی اجتماعی می‌‏باشند. کتاب‌ها باید روح همبستگی اجتماعی را تقویت کنند.

BvN1.jpg - 512.60 kB
همچنین وی، سرقت‌های ادبی و فرهنگی را یکی از مشکلات خوانده افزود که ما به سرقت‌های ادبی و فرهنگی رسیدگی ‏می‌‏کنیم. قانون کاپی رایت اعمال ‏می‌‏شود. بعضی از کتاب‌ها بدون اجازه‏ی ناشر قبلی، در پاکستان به چاپ ‏می‌‏رسند.
همچنین در پایان این برنامه، شماره چهارم «پژوهشنامه گوهرشاد» نیز رونمایی گردید. این پژوهشنامه که فصلنامه علمی‌-پژوهشی مربوط به دانشگاه گوهرشاد می‌‏باشد، در 300 صفحه با نگاه ویژه به صلح، به تازگی از چاپ برآمده است.
گفتنی است که در این نمایشگاه ده ناشر داخلی اشتراک کرده‏اند.

BvN2.jpg - 663.55 kB

2024-05-10