در این نشست دکتر محمد علی اخلاصی رییس دانشگاه گوهرشاد با اشاره به اهمیت کتاب و کتاب خوانی، یکی از کتاب های مهم و مورد نیاز دانشجویان حقوق را معرفی کردند.
معرفی نویسنده کتاب: نویسنده کتاب دکتر جمشید ممتاز یکی از مشهورترین حقوقدانها در سطح بین الملل است که در عین حال که استاد دانشگاه تهران است، تجربه تدریس در دانشگاه¬های سوربن، کَن و گرنوبل فرانسه، دانشگاه ژنو، کلمبیا و امارات را هم در کارنامه خود دارد. همچنین ایشان برای ارائه درس در اکادمی حقوق بین الملل لاهه نیز انتخاب شده بود. مشاور حقوقی کمیته صلیب سرخ بین المللی و عضویت در در هیأت تحریریه سالنامه حقوق بشردوستانه¬ی بین المللی در هالند، بخش دیگری از کارنامه علمی نویسنده است. ایشان به دو زبان فرانسه و انگلیسی تسلط کامل دارد و از سال 2000 تا سال 2006 عضو کمسیون حقوق بین الملل و در سال 2005 رئیس کمسیون حقوق بین الملل بوده است.
ب) معرفی سرفصل های کتاب: این کتاب در چهار فصل تنظیم شده است. فصل اول در مورد منابع حقوق بشردوستانه مخاصمات مسلحانه داخلی، فصل دوم در زمینه¬ی توصیف انواع مخاصمات مسلحانه داخلی، فصل سوم در مورد تعهدات طرفهای متخاصم د رمخاصمات مسلحانه داخلی و فصل چهارم در مورد اجرای حقوق بشردوستانه مخاصمات مسلحانه داخلی است.
ج) وضعیت حقوق بشردوستانه در مخاصمات مسلحانه داخلی: جنگهای داخلی همواره موضوع داخلی کشورها تلقی می شد و دولت ها همیشه سعی می کردند همین وضعیت باقی بماند. با توجه به اینکه در حقوق بین الملل هم واضعان حقوق بین الملل و هم تابعان حقوق بین الملل، دولتها هستند، آنها خوش نداشتند که قلمرو حقوق بشردوستانه را تا درون مرزهای تحت حاکمیت شان توسعه بدهند. به همین دلیل اسناد بین المللی در این زمینه محدود است. مثلا در حالیکه در مورد مخاصمات مسلحانه بین المللی بیش از 600 ماده قانونی وجود دارد، تنها یک ماده 3 مشترک و یک پروتکل الحاقی دوم مربوط به مخاصمات مسلحانه داخلی است. همین وضعیت سبب شده است که دو نظام جداگانه در زمینه حقوق بشردوستانه شکل بگیرد.
د) تحولات ناشی از توسعه حقوق بشردوستانه و شمولیت مخاصمات مسلحانه داخلی در آن:
1. توسعه مفهوم تهدید برصلح و قرائت جدید شورای امنیت از این مفهوم؛
2. تأسیس دادگاه کیفری بین المللی و منطقه ای؛