سمینار علمی “‏نقش بحران هویت در بازسازی نظام سیاسی افغانستان” برگزار گردید. در این سمینار که با حضور قابل توجهی از محصلان مؤسسه تحصیلات عالی گوهرشاد به روز یکشنبه ۳۱ ثور ۱۳۹۶ در سالن کنفرانس این مؤسسه دایرگردیده بود، استاد محمد قاسم عرفانی استاد و عضو هیأت علمی‏این مؤسسه، پیرامون نقش بحران هویت ملی در بازسازی نظام سیاسی افغانستان به صورت مفصل صحبت نمود.

وی در بخشی از سخنان خود، ضمن تعریف هویت به؛ داشتن احساس تعلق اعضای یک جامعه به نمادهای فرهنگی، اظهار داشت: هویت گونه های متفاوت دارد؛ هویت در نخست به دو دستۀ فردی و اجتماعی دسته بندی می‏شود؛ سپس هویت جمعی نیز به شاخه های دیگری تقسیم می‏شود که از آن میان می‏توان به هویت ملی، فراملی و فروملی اشاره کرد.

وی در ادامه، بحران هویت را نشانۀ رشد یک جامعه تلقی کرده گفت: بحران هویت زمانی به وجود می‏آید که یک جامعه به مرحله رشد و پیشرفت در زندگی رسیده باشد.

عرفانی در جواب به این سؤال که آیا هویت امر سیال و تغییر پذیر است یا خیر، اظهار داشت که به باور ما هویت یک امر سیال و تغییرپذیر است و تحت شرایطی خاص تغییر می‏کند.

وی همچنین کودتای هفت ثور را سر آغاز بحران هویت ملی در افغانستان دانست و گفت: بحران هویت ملی از کودتای هفت ثور آغاز شد و در دهه ۱۹۹۰ به اوج خود رسید.

به نظر وی مرحله تازه‏ ای از این بحران کنفرانس بن و تصویب قانون اساسی است که در این مرحله هویت ملی تعریف جدید پیدا می‏کند.

این سمینار با پرسش هایی از سوی محصلین و ارایه جواب از سوی استاد محمد قاسم عرفانی خاتمه یافت.

برنامه های آینده


Visitor Count
2196227
امروز
دیروز
این هفته
هفته گذشته
این ماه
ماه گذشته
تمام روز ها
309
1676
13335
2166038
48484
88937
2196227
2024-11-23