Gawharshad Sites > موسسه تحصیلات عالی گوهرشاد > news > سمینار گفتمان ملی زنان، صلح و امنیت برگزار شد

سمینار گفتمان ملی زنان، صلح و امنیت برگزار شد

سمینار گفتمان ملی «زنان، صلح و امنیت» برگزار شد. این سمینار با حضورداشت داکتر انورالحق احدی وزیر اسبق وزارت مالیه، داکتر محمدجواد صالحی رییس مؤسسه تحصیلات عالی گوهرشاد، محمدجواد وفا رییس مؤسسه شهدا، داکتر ثریا صبحرنگ کمیشنر کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، داکتر حبیبه سرابی معاون شورای عالی صلح، خانم ناهید فرید وکیل مردم در پارلمان، پوهاند انجنیر لیان معاون علمی- تدریسی، صفرعلی آیین معاون مالی و اداری مؤسسه تحصیلات عالی گوهرشاد، شماری از وکلا و مقامات دولتی، مسئولین نهادهای مدنی و کمیسیون مستقل حقوق بشر و مؤسسه شهدا، استادان و دانشجویان مؤسسه تحصیلات عالی گوهرشاد در هوتل کابل دوبی برگزار گردید.

داکتر محمد جواد صالحی در سخنان افتتاحیه خود پیرامون نقش زنان در صلح و امنیت صحبت کرد و گفت: امنیت محدود به مسایل نظامی و دفاعی نمی شود بلکه مسایلی چون هویت های قومی و مذهبی، امنیت اجتماعی، انسانی، اقتصادی و میحط زیستی را نیز دربر می گیرد.

Screen Shot 2017-10-25 at 3.16.36 PM

وی با تأکید بر نقش مهم زنان در روند صلح پروری، اظهار داشت: نقش زنان در مسأله صلح کمرنگ دیده می شود، در حالی که صلح پایدار بدون حضور زنان ناممکن به نظر می رسد.
داکتر انورالحق احدی وزیر پیشین مالیه، نیز ضمن با اهمیت خواندن نقش زنان در صلح،  بر فراهم سازی زمینه مشارکت زنان در پروسه و روند صلح تأکید کرد.

Screen Shot 2017-10-25 at 3.17.22 PM

ثریا صبحرنگ کمیشنر کمیسیون مستقل حقوق بشر، نقش زنان را در پروسه صلح و شورای عالی صلح ناچیز و کمرنگ خوانده گفت: زنان در شورای عالی صلح به صورت انتصابی آمده اند و صلاحیت های لازم را برای اجرای امور ندارند. به گفته صبحرنگ، تصمیمات بدون حضور داشت زنان گرفته می شود.

Screen Shot 2017-10-25 at 3.17.40 PM

وی همچنین صلح پایدار را بدون تأمین عدالت و برابری ناممکن دانست و افزود: باید برای زنان در پروسه صلح سهم بیشتری داده شود.

حبیبه سرابی معاون شورای عالی صلح از دیگر سخنرانان برنامه  بود. وی نیز با اشاره به تصمیماتی که بدون حضور زنان در شورای عالی صلح گرفته می شود اظهار داشت: باید به خواست ها و دیدگاه های زنان احترام گذاشته شود. ما تلاش می کنیم تا تصامیم یکجانبه اتخاذ نگردد.

Screen Shot 2017-10-25 at 3.17.51 PM

وی همچنین اضافه کرد: باید برای زنان در تمام نهادهای دولتی سهم بیشتری داده شود تا جامعه به صلح پایداردسترسی یابد.

ناهید فرید نماینده مردم هرات در پارلمان، از دیگر سخنرانان محفل بود. وی همچنین درباره نقش زنان در حکومت صحبت نموده اظهار داشت: زنان نتوانسته اند جایگاه خود را در جامعه تثبیت نمایند.

به باور ناهید فرید، تفاوت های زیستی که میان زنان و مردان وجود  دارد نباید مانع برابری آنها گردد؛ زیرا تفاوت های زیستی به معنای تفاوت های حقوقی نمی باشد.
Screen Shot 2017-10-25 at 3.17.31 PM
گفتنی است قسمت نخست برنامه به گردانندگی جناب استاد محمد قاسم عرفانی عضو هیأت علمی مؤسسه تحصیلات عالی گوهرشاد،  به پایان رسید و  قسمت دوم آن بعد از نان چاشت با گردانندگی هادی حسینی شاعر جوان کشور آغاز گردید. در این قسمت شاعران به خوانش شعرهای ضد جنگ‏ شان پرداختند و سپس  کتاب «استقرار صلح» نوشته جان پال لیدراک ترجمه استاد حسن رضایی که به تازگی به نشر رسیده رونمایی گردید. محفل با موسیقی محلی  و اجرای زیبای عزیز نوین پایان یافت.

Screen Shot 2017-10-25 at 3.18.00 PM