Gawharshad Sites > موسسه تحصیلات عالی گوهرشاد > news > سمینارعلمی دولت های ناکام، ریشه ها ، عوامل و پیامدها توسط داکتر رنگین دادفر اسپنتا

در ادامه سلسله سمینارهای علمی موسسه عالی گوهرشاد، سمینار علمی “دولت های ناکام ، ریشه ها ، عوامل و پیامدها” توسط داکتر رنگین دادفر اسپنتا مشاور پیشین امنیت ملی افغانستان در سالن کنفرانس موسسه تحصیلات عالی گوهرشاد برگزار گردید.

در این سمینار که به همکاری مرکز تحقیقات موسسه تحصیلات عالی گوهرشاد و انجمن دانشجویی گوهرشاد  به تاریخ ۱۹ جوزا برگزار گردید، رئیس موسسه تحصیلات عالی گوهرشاد داکتر محمد جواد صالحی، اساتید و تعداد کثیری از دانشجویان اشتراک داشتند.

IMG_9314

در نخست داکتر صالحی با بر شمردن داکتر اسپنتا به عنوان یکی از شخصیت های علمی این مرز و بوم به توصیف از برجسته گی های علمی ایشان پرداخت. وی در ادامه خطاب به دانشجویان حاضر گفت: ” رسیدن به مقام علمی بدون شک مستلزم زحمات بسیاری است که داکتر اسپنتا با متقبل شدن این زحمات و فایق آمدن بر آن می تواند الگوی خوبی برای شما دانشجویان باشد.”

IMG_9325

در ادامه داکتر اسپنتا به ایراد سخن پرداخت. وی در آغاز اهمیت مطالعه دولت های ناکام در کشورهای جهان سومی را به بحث گرفت. اسپنتا با تفکیک بین دولت سازی و ملت سازی خاطر نشان ساخت که این تفکیک در بین علمای علم سیاست تعمیم پیدا نکرده است و باعث خلط در مباحث دولت داری شده است.

IMG_9361

داکتر اسپنتا در ادامه خاطر نشان ساخت که دولت دارای سه وظیفه‌ اصلی ۱- تامین رفاه اجتماعی ۲-تامین امنیت۳-تامین آزادی سیاسی برای شهروندان می باشد. وی افزود که اگر دولت ها از تامین این وظایف برآمده نتوانند به دو مقوله دولت های در حال شکست و دولت های شکست خورده تقسیم می شوند.

وی همچنین با اشاره به اینکه یک حکومت در ناحیه تعریف خود، حکومت در حال شکست و یا شکست خورده است، افزود:  به میزانی که بلانس فاکتورها رو به منفی باشد میتوان بین حکومت در حال شکست و حکومت شکست خورده فرق قایل شد.

داکتر رنگین دادفر اسپنتا در ادامه به تفکیک بین حکومت های قوی و حکومت های پایدار پرداخت و اظهار داشت: حکومت های قوی با استفاده از نیروهای امنیتی بر ملت حکومت می کنند و  در درون مستعد ایجاد اپوزسیون قوی می باشد که پایداری این نوع حکومت ها را می تواند به گسست سیاسی در یک نقطه از بزنگاه اجتماعی روبرو سازد.

وی علاوه کرد  که حکومت های پایدار نه با توسل به زور بلکه با پذیرش دموکراتیک مردم و نمایندگی از مردم شکل می گیرند.

IMG_9432

محفل با طرح سوالات از سوی دانشجویان و ارائه جواب از سوی داکتر اسپنتا پایان یافت.